15+ Jaar ervaring
5 Jaar garantie
Bekend van TV
Offerte binnen 24 uur

Klanten beoordelen ons met 5 / 5 ⭐⭐⭐⭐⭐
Gebaseerd op 81 beoordelingen
.

Dunpleister

Dunpleister in nieuwbouwwoningen

Voor nieuwbouwwoningen is traditioneel, dik stucwerk van gips volledig overbodig. De wanden en plafonds van deze woningen worden al vrij recht en vlak opgeleverd. De wanden worden behangklaar opgeleverd en de plafonds bestaan al uit vlakke betonnen platen. Het is voldoende om een dunpleister filmlaag aan te brengen om deze wanden en plafonds klaar te maken voor verdere afwerking, zoals sauzen.

Sarkar stuct muur - Stukadoor Utrecht
Project werkzaamheden

Wat is dunpleister?

Dunpleister is een gebruiksklare egalisatiepleister op basis van kalkvrije kunstharsdispersie. Deze kunstharsdispersie, die ook wordt gebruikt in latexverf, vormt een belangrijk bestanddeel van de meeste dunpleisters. Dankzij de hoge concentratie aan hecht- en bindmiddelen is een primer of voorstrijkmiddel vaak niet nodig.

Belangrijke kenmerken van hoogwaardige dunpleisters zijn dat ze machinaal kunnen worden verspoten met behulp van een airless dunpleistermachine, een goede vulcapaciteit hebben (tot 2 à 3 millimeter dikte) en gemakkelijk schuurbaar zijn. De viscositeit (vloeibaarheid) en soepele verwerking van de dunpleister zijn ook van groot belang.

Ontdek de veelzijdigheid en voordelen van dunpleister voor een eenvoudige en efficiënte afwerking. De eigenschappen van dunpleister maken het een ideale keuze voor diverse toepassingen. Neem contact met ons op voor meer informatie over dunpleister en hoe het kan bijdragen aan uw project.

Wat is het verschil tussen dunpleister en stucwerk?

Laten we eerst de relatie tussen deze twee handelingen verduidelijken. Dunpleisteren is een specifiek type stucwerk, een variant van stucen. Stucen, of stucwerk, is een overkoepelende term die de hoofdcategorie vertegenwoordigt. Dunpleister valt binnen deze categorie als een subcategorie.

Over het algemeen wordt de term “stucwerk” echter vaak gebruikt om traditioneel stucwerk van gips aan te duiden. Het verschil tussen dunpleister en traditioneel stucwerk is aanzienlijk wat betreft de uitvoering, maar het eindresultaat verschilt praktisch niet. Het belangrijkste verschil zit vooral in de intensiteit van het werk en de uiteindelijke dikte van de aangebrachte laag. 

Traditioneel stucwerk heeft doorgaans een dikte tussen de 5 en 10 mm, terwijl dunpleister een laagdikte heeft van 0 tot 2 mm.

Hoewel de technieken verschillen, bieden zowel dunpleister als traditioneel stucwerk een hoogwaardige afwerking voor wanden en plafonds. Het is belangrijk om te begrijpen welke optie het beste past bij uw specifieke behoeften en projectvereisten. 

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies over de juiste keuze voor uw stucwerk.

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u klaar om uw klus uit te laten voeren door een expert? Vul dan onderstaande formulier in en ontvang zo snel mogelijk een offerte op maat.

Gecertificeerd Afbouwbedrijf

Onze diensten